SPEKTRA LEVEL TERMO

SPEKTRA LEVEL TERMO
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA LEVEL TERMO е функционален основен премаз врз база на шупливи стаклени зрнца кои ја апсорбираат, задржуваат и рефлектираат примената топлина назад во просторот. Ова го намалува губењето на топлината низ ѕидните површини во зима и спречува навлегување на топлина од надвор во лето. Ова ја намалува потрошувачката на енергија за греење или ладење. Го решава проблемот со термо-изолација. Ѕидовите се ладат значително помалку, што го спречува создавањето на кондензација и мувла, а со тоа се подобруваат животните услови. 

Својства:

 • за добра термо-изолација
 • ги намалува трошоците за енергетски извори на греење/ладење
 • го намалува создавањето на кондензација и мувла
 • создава здрави услови за живеење
 • има долготраен ефект
 • лесен за нанесување

Потрошувачка:

Со нанесување на 2 слоја (со дебелина од 2 мм по слој), 2 л кит прекрива површина од 1 м2

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува
 • Нанесување со мистрија
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 10-12 ч
 • Работни услови 10-25 °C