SPEKTRA 2K епокси боја за бетон

SPEKTRA 2K епокси боја за бетон
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
kg
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Двокомпонентната епокси боја врз база на вода е соодветна за заштита и декорација на бетонски површини кои се изложени на силни механички и хемиски влијанија. Се одликува со одлично прилепување и високо ниво на тврдост и отпорност на агресивна клима, детергенти, алкалии, повеќето органски раствори и моторни масла.

Својства:

 • двокомпонентна, се разредува со вода
 • CO2  непропустлива
 • отпорна на апсорпција на вода
 • висока механичка и хемиска отпорност (гориво, моторни масла, раствори, разредени киселини и бази, обични средства за чистење)
 • мало прилепување на нечистотии
 • лесна за одржување

Потрошувачка:

1 кг прекрива површина од 6 - 8 m2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

WHITE, RAL 7040

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и подни површини
 • Мешање А+В
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C