SPEKTRA UNI GRUND

SPEKTRA UNI GRUND
HGMIX Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
kg
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Сертификати

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Белата или обоената варијанта од SPEKTRA UNI GRUND се употребува за импрегнација на надворешни и внатрешни ѕидни површини пред нанесувањето на SPEKTRA АКРИЛАТЕН МАЛТЕР или SPEKTRA СИЛИКОНСКИ МАЛТЕР.

Својства:

 • овозможува рамномерна нијанса на завршниот краен премаз
 • пенетрира длабоко во површината
 • одлична прилепливост
 • ја израмнува апсорпцијата на површината
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX

Потрошувачка:

1 кг прекрива површина од 4 - 5 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Hадворешни, внатрешни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Макс. дозволена влажност на воздухот