TESSAROL АКРИЛ ЕМАЈЛ ЗА РАДИЈАТОРИ

TESSAROL АКРИЛ ЕМАЈЛ ЗА РАДИЈАТОРИ
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За висококвалитетна заштита и декорација на железни радијатори, цевки од радијатори и цевки со жешка вода.

Својства:

 • не пожолтува, лесно се суши и нема непријатен мирис 
 • отпорен на 120 °C 
 • сјаен краен премаз 
 • еколошки 
 • се разредува со вода 
 • лесно нанесување 
 • отпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 12 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 8-10 ч
 • Работни услови 10-25 °C