TESSAROL PRO PROTECT

TESSAROL PRO PROTECT
HGMIX

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За брза и висококвалитетна заштита од најлоши времеснки услови и за декорација на дрвени и метални површини како што се прозорци, врати, дрвени облоги, огради, конструкции, едноставен мебел во внатрешни и надворешни простори.

Својства:

 • сјаен или сатенски краен премаз
 • одлична покривна моќ
 • лесно нанесување
 • oдлично порамнување
 • брзо сушење (нареден слој по 6 ч)
 • постојаност на сјајот и нијансата (скоро без пожолтување)
 • одлична еластичност и тврдост
 • универзален начин на нанесување за сите површини
 • oдлична отпорност на временски влијанија и светлина
 • предвидена заштита за повеќе од 10 години според EN ISO12944-6:2018, C3 средно
 • oтпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 14–16 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

 • сатен – бел и 4 стандардни нијанси на бои, HGMIX
 • сјај - бел, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Доколку е потребно, се разредува со потенка TESSAROL
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6 ч
 • Работни услови 10-25 °C