IDEAL 2K полиуретан основен лак за паркет

IDEAL 2K полиуретан основен лак за паркет

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
мин. 1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Се употребува како основен лак при нанесување на IDEAL 2K полиуретан лак за паркет. Област на примена: високо оптеретени површини од паркет.

Својства:

 • двокомпонентна основна лазура
 • многу брзо се суши
 • лесно брусење
 • исполнува пори
 • изолација на површината и спречување на пренесување на екстрактивните супстанции на површината на финалната лазура

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 18 - 22 м2 со еден слој кога се употребува лопатка и 8 - 10 м2 при употреба на валјак. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни подни површини
 • Мешање на компоненти А + В
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со мистрија
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 2-3 ч
 • Работни услови 15-25 °C