SPEKTRA Super

SPEKTRA Super
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Ова е исклучително бела и пропустлива на водена пареа, дисперзивна боја што се одликува со одлична прекривна моќ и лесно нанесување. Еден слој е доволен за обнова на ѕидните површини. Соодветна е за обојување на сите видови минерални малтери, цемент, фибер-цементни плочи, бетон, гипсено-картонски плочи, тапети од стаклени влакна, релјефни тапети и стари премази.

Својства:

 • висока прекривна моќ, снежно бела
 • висока пропустливост на водена пареа
 • прекривање е возможно само со еден слој, во зависност од површината
 • соодветна за често обновување на ѕидни површини
 • безбедна за здравјето и околината 
 • можност за нанесување врз претходниот сеуште неисушен слој

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 8 – 12 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Препоръчваме да прочетете техническата информация, преди да използвате продукта. Продуктът не трябва да замръзва, трябва да се съхранява при температура между +5 °C и +35 °C и да не се излага на пряка слънчева светлина. Не изливайте в канализационната система.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода приближно 15 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - интензивен мат