Blocarea culorilor- un trend care depășește limitele
Dacă ați crezut că blocarea culorilor aparține numai industriei modei, v-ați înșelat. Vedem, din ce în ce mai des în designul interior, combinații de blocuri de culoare puternice și contrastante sau panouri monocrome și plasarea lor adesea neconvențională într-un spațiu. Acesta este un trend căruia îi place să ignore regulile de design interior și va aduce, fără îndoială, o energie proaspătă și îndrăzneață într-un spațiu.
Blocarea culorilor implică, de obicei, combinații de culori contrastante, neobișnuite și îndrăznețe. Acestea sunt, adesea, combinații pe care nu v-ați aștepta să le vedeți în aceeași cameră sau pe aceeași suprafață. Paleta de culori deja existentă a unei încăperi ar trebui să fie luată în considerare, în special în cazul pieselor de mobilier mai mari, care sunt schimbate mai rar.
Dacă este limitată la o parte a unui perete sau la o suprafața mică, blocarea culorilor prezintă o soluție excelentă pentru a scoate în evidență cele mai îndrăznețe și întunecate nuanțe de culoare într-un spațiu. Sunt culori pe care mulți oameni le admiră, dar le evită în cantități mari, pentru că se tem de obținerea unui rezultat agresiv. Vopsirea suprafețelor mai mici este o oportunitate minunată pentru a folosi vopseaua rămasă de la renovările anterioare sau de la vopsirea unei alte încăperi. Acest lucru aduce o paletă de culori uniformă și elemente recurente în casă, ceea ce este binevenit mai ales în cazul apartamentelor mici, deoarece o temă predominantă creează o senzație de spațialitate. Aceasta este o tehnică care necesită doar puțină imaginație, fără cunoștințe speciale. Sunt suficiente o bandă de mascare, o pensulă sau o rolă, un creion și o riglă.
Urmărind arhitectura unui spațiu
Utilizarea cu atenție a culorii poate să scoată în evidență elementele arhitecturale interesante dintr-un spațiu, cum ar fi bolți, coloane, pereți despărțitori, stucuri, o scară neobișnuită sau poate să urmărească liniile pieselor de mobilier existente. În dormitor, puteți să încadrați tăblia de pat, să vopsiți pereții din spatele rafturilor sau să divizați vizual spațiul în mai multe părți și să aranjați un colț mic de lectură sau de studiu într-un spațiu mai mare. Blocurile de culoare se continuă adesea pe peretele adiacent, pe tavan sau vă conduc în jurul camerei. Posibilitățile sunt practic nelimitate, dar trebuie să aveți în vedere arhitectura existentă a unui spațiu atunci când faceți planul.
Evidențiați elementele decorative preferate
Piesele de artă atârnate, cum sunt tablourile, arta grafică sau fotografiile pot primi o ramă suplimentară de culoare contrastantă; astfel, veți avea propria dvs. galerie de artă. Același lucru se aplică și vazelor, statuilor sau altor piese 3D, care, de asemenea, pot fi plasate în fața unui fundal vopsit într-o zonă mai mică, pentru a nu le pierde din vedere printre alte elemente din spațiu.
De asemenea, se pot obține contraste interesante prin combinarea unor forme diferite. Puteți să desenați o ramă pătrată în jurul unei oglinzi rotunde sau puteți plasa imagini cu rame pătrate în mijlocul unui cerc. Oglinzile oferă adâncime unui spațiu, dacă sunt plasate în așa fel încât să reflecte forma suprafețelor vopsite. Acest lucru va crea un sentiment de dinamism în spațiu.
Inspirație din geometrie
Pereții goi mai mari pot fi, de asemenea, însuflețiți cu o succesiune de modele geometrice în combinații de culori interesante. Triunghiurile neregulate sunt populare de ceva timp. Puteți să găsiți idei în piesele de mobilier existente, inclusiv în cuverturi de pat, perne și covoare. Puteți chiar să continuați modelul perdelelor dvs. de-a lungul ferestrelor.
Linii ascuțite, fine sau tranziții moi, organice. Combinații puternice și îndrăznețe sau combinarea nuanțelor din aceeași familie de culori. Vopsirea pereților, tavanului sau podelei. Posibilitățile sunt nelimitate. Singura regulă este să vă lăsați mâinile să acționeze după bunul lor plac, indiferent de cât de nebunească ar putea să pară ideea la început.