SPEKTRA заштита од мувла ZP

SPEKTRA заштита од мувла ZP

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Биоциден производ врз база на вода како фунгициден додаток за внатрешни и фасадни дисперзивни бои за превентивна заштита за бојадисани ѕидни површини против појава на неколку видови на мувла и алги. Го спречува и растењето на микроорганизми на веќе заразени површини. Производот не се додава во бои врз база на раствори.

Својства:

  • долготрајна заштита на бојадисани ѕидни површини од габи и алги
  • адитив за сите видови на дисперзивни бои
  • не е опасен за луѓе 

Потрошувачка:

1 л од растворот е доволен за 15 л дисперзивна боја.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

  • Надворешни, внатрешни и тавански ѕидни површини
  • Измешајте пред употреба
  • Работни услови 10-25 °C