SPEKTRA биоцидно средство SANITOL концентрат

SPEKTRA биоцидно средство SANITOL концентрат
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Безбојно, биоцидно средство врз база на вода за дезинфекција на внатрешни и надворешни ѕидни површни опфатени со мувла и алги, како и за отстранување на габи од дрвени површини. Соодветно е за заразени површини, како што се малтери, бетон, фибер-цементни плочи, гипсени плочи и површини обоени со дисперзивни бои.

Својства:

 • делува брзо и ефективно
 • за внатрешни и надворешни ѕидни површини
 • растворливо во вода
 • не е опасно за луѓе

Потрошувачка:

1 л разредено средство покрива 5 – 10 м2 површина во 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

Проѕирен, малку жолтеникав.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Сите надворешни и внатрешни површини
 • Разредување со вода 1:4
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 12 ч
 • Работни услови 10-25 °C