SPEKTRA DECOR ACTIVATOR

SPEKTRA DECOR ACTIVATOR

Проценка на потрошувачка:

m2
0
kg
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA DECOR ACTIVATOR е мешавина од оксидирачки супстанции во вода која кога се нанесува врз исушениот основен премаз SPEKTRA DECOR (RUST/COPPER) го активира процесот на оксидација на специјалните состојки во премазот. Во зависност од избраниот премаз, се формира оксидирано железо (’рѓа) или оксидиран бакар (патина).

Својства:

  • автентичен ефект на 'рѓосано железо/бакарна патина
  • разновидни декоративни ефекти
  • уникатен рустикален изглед на ѕидни површини
  • висока механичка отпорност

Потрошувачка:

1 кг прекрива површина од 7–10 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

  • Внатрешни површини
  • Измешајте пред употреба
  • Не се разредува
  • Нанесување со прскање
  • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 3-4 ч
  • Работни услови 10-25 °C