SPEKTRA АКРИЛНА БОЈА ЗА БЕТОН

SPEKTRA АКРИЛНА БОЈА ЗА БЕТОН
HGMIX Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA АКРИЛНА БОЈА ЗА БЕТОН е врз база на вода и се употребува за декорација и заштита на надворешни и внатрешни бетонски површини. Се употребува за обојување на вертикални и помалку оптеретени простори (цокле, скали, подови во котлари и подруми, итн.).

Својства:

 • заштита на бетонски површини со CO2 затнување
 • еднокомпонентна, растворлива во вода
 • лесна за нанесување  
 • отпорна на апсорпција на вода
 • добра механичка и хемиска отпорност (нафта, моторно масло, воден раствор од сол, стандардни средства за чистење)
 • лесна за одржување

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 6 - 8 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

Бела и 5 нијанси на бои, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни и надворешни ѕидни и подни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода до макс. 5 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 8-12 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Ниво на сјај - мат