BORI ГЕЛ ЛАЗУРА

BORI ГЕЛ ЛАЗУРА

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–3
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

BORI гел лазурата се употребува за декорација и заштита на дрвени површини на отворен и затворен простор бидејќи нуди одлична заштита од сонце и други ефекти од временски промени. Соодветна е за површини како што се прозорци, врати, завеси, ролетни, огради, облоги, дрвени куќички, градинарски куќички, градинарски мебел, итн.

Производот се разликува од другите лазурни премази со својата уникатна гел структура која спречува капење од четката и протекување на вертикалните површини. Затоа е идеален за надземно бојадисување, како што се стреи и кофражни тавани.

Својства:

 • богат, свиленкаст, сјаен премаз
 • одлична заштита од сонце и други влијанија од временски промени
 • додадените восоци ја зголемуваат водоотпорноста на премазот
 • еластичност - заштитниот слој не пука и не се лупи

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 14 - 16 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

6 стандардни нијанси на бои

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Не мешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со четка
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 24 ч
 • Работни услови 10-25 °C