DE CÂTĂ VOPSEA AM CU ADEVĂRAT NEVOIE?

Cu toții am rămas cu o cutie de vopsea pe jumătate plină după ce ne-am terminat treaba și ne-am întrebat: acum ce fac ? Nu va fi suficientă vopsea pentru un proiect nou, vopseaua nu trebuie aruncată în canalizare și, dacă nu este depozitată corespunzător, durata ei de conservare va fi scurtată. Așadar, înainte de o nouă achiziție, nu uitați că, dacă realizați o bună planificare, puteți evita să rămâneți cu resturi de vopsea. Acest lucru este benefic atât pentru mediu, cât și pentru portofelul dvs.

Primul pas este acela de a alege tipul și calitatea vopselei sau a sistemului de acoperire. Principalele criterii de selecție sunt: tipul de suprafață (perete, lemn, metal, plastic); încărcare (mecanică, vreme); condiția suprafeței (crăpături, decojire, mucegai, rugină...); și în cele din urmă, aspectul dorit pentru suprafața vopsită (nuanța de culoare, luciu, efecte speciale). Odată ce ați ales sistemul de acoperire potrivit, recalculați cât de multă vopsea este necesară de fapt pe baza proprietăților și mărimii suprafeței respective. Puteți să utilizați un calculator online, care vă recomandă un sistem în funcție de cerințele dvs. și calculează câtă vopsea este necesară pentru suprafața respectivă. Consumul este deja recalculat în funcție de numărul recomandat de aplicări.

Vopsitorii includ, de obicei, suprafața ferestrelor și a ușilor în numărul total de metri pătrați, cu excepția cazului în care este vorba de suprafețe de sticlă foarte mari. Nu uitați de tavan. De obicei, se adaugă 10% în plus la metrul pătrat calculat, deoarece o cantitate mică de vopsea va rămâne pe pensulă sau rolă și în cutie. Și în mod inevitabil, factorul uman joacă întotdeauna un rol în acest proces.

 

Planificați-vă următorul proiect