SPEKTRA PREMIUM

SPEKTRA PREMIUM
HGMIX Подходяща за играчки Certificate logo A+

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Новата SPEKTRA PREMIUM ја замени SPEKTRA внатрешната ѕидна боја што се мие. Покрај новиот изглед, се одликува и со нова и подобрена формула која сега нуди подобра отпорност на влажно триење и зголемена прекривна моќ. Високо-квалитетната дисперзивна боја е соодветна за декорација и заштита на многу оптеретени ѕидни и тавански површини во станбени и деловни објекти, хотели, детски градинки, училишта и други објекти. Соодветна е за обојување на сите видови минерални малтери, цемент, фибер-цементни плочи, бетон, гипсено-картонски плочи, тапети од стаклени влакна, релјефни тапети и стари премази.

Својства:

 • високо отпорна на влажно триење
 • одлична прекривна моќ
 • многу ниско количество на органски испарливи материи
 • пропустливост на водена пареа
 • безбедна за здравјето и околината
 • неколку илјади нијанси од системот за мешање HGMIX

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 14 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат