SPEKTRA Easy

SPEKTRA Easy
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

За фарбање на сите видови минерални малтери, влакнесто-цементни полчи, гипс-картон, тапети од стаклени влакна, хартиени рељефни тапети и стари премази.

Својства:

 • одлична покривна моќ
 • отпорна на суво бришење – ниво на перивост 5 (EN 13 300)
 • висока паропропустливост
 • топло бела нијанса

Потрошувачка:

1 л покрива 8–12 м² површина во 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни и тавански површини
 • Измешајте пред употреба
 • Разредување со вода 5-10 %
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат