SPEKTRA DOMFLOK ЛАК MAT

SPEKTRA DOMFLOK ЛАК MAT
Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Безбоен завршен премаз за заштита на оптеретени внатрешни ѕидни површини обоени со дисперзивни бои во претсобје, ходници, лобија, скали (градинки, училишта, болници) и други соби. Секогаш се користи за заштита на темни нијанси како техника на лесно одржување. Завршен премаз во разнобојниот декоративен систем SPEKTRA DOMFLOK, којшто може да се меша со SPEKTRA DOMFLOK ливчиња. Соодветен за премачкување врз висококвалитетни дисперзивни премази. Возможна е употреба на декоративни техники.

Својства:

 • висококвалитетна заштита на темни нијанси на бои
 • мат изглед на премазот
 • прозирен слој
 • особено лесно се мие

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 6 - 8 м2 со 1 слој.

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Внатрешни ѕидни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со перниче, сунѓер, мистрија, итн.
 • Чистење на алатите со вода
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 4-6 ч
 • Работни услови 10-25 °C
 • Чистење со влажна крпа
 • Ниво на сјај - мат