SPEKTRA СИЛИКОНСКИ МАЛТЕР

SPEKTRA СИЛИКОНСКИ МАЛТЕР
HGMIX Еколошки

Проценка на потрошувачка:

m2
0
kg
1
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Сертификати

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

SPEKTRA силиконски малтер е тенкослоен, заштитно-декоративен малтер врз база на силиконска смола и акрилатно врзиво, со грануларна структура со вдлабнатини, што се употребува за заштита на надворешни и внатрешни ѕидни површини. Се користи како последен премаз во системите за термоизолација SPEKTRA EPS и EW.

Својства:

 • висока отпорност на вода и пропустливост на водена пареа
 • отпорен на временски влијанија
 • отпорен на нечистотии
 • отпорен на триење и удар
 • универзална намена
 • лесен за нанесување
 • широк спектар на нијанси на бои – HGMIX 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

бела, HGMIX

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Производот не смее да замрзне, складирајте го на температура помеѓу +5 °C и +35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни ѕидни површини
 • Комбинирајте ги состојките од барем пет кофи
 • Нанесување со мистрија
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со вода
 • Работни услови 10-25 °C
 • Макс. дозволена влажност на воздухот