TESSAROL PROFESSIONAL ЕМАЈЛ (СЈАЕН/САТЕН)

TESSAROL PROFESSIONAL ЕМАЈЛ (СЈАЕН/САТЕН)

Проценка на потрошувачка:

m2
0
l
1–2
* Потрошувачката се пресметува по еден слој

Техничка документација

Листа со безбедносни податоци

Не сте сигурни кој производ да го изберете?

Декорација и заштита од најлоши временски влијанија. Се користи за заштита од временски влијанија и декорација на дрвени и метални површини, како што се прозорци, врати, дрвени облоги, огради, конструкции и едноставен мебел за внатрешен и надворешен простор.

Својства:

 • отпорен на најлоши ефекти од временски влијанија
 • добра прекривна моќ
 • лесно нанесување
 • одлично порамнување
 • постојаност на нијансата (скоро без пожолтување)
 • добра еластичност и тврдост
 • отпорен на класични средства за чистење

Потрошувачка:

1 л прекрива површина од 10 - 12 м2 со 1 слој. 

Пакување:

Детални информации можете да најдете во техничките информации.

Нијанси на бои:

 • сјај – бела
 • сатен – бела

Совет:

Ви препорачуваме да ги прочитате техничките информации пред употреба на производот. Складирајте го производот на температура помеѓу +5 °C и 35 °C и не изложувајте го на директна сончева светлина. Не истурајте го производот во канализација.

Инструкции за употреба:

 • Надворешни и внатрешни површини
 • Измешајте пред употреба
 • Не се разредува со разредувач
 • Нанесување со валјак или четка
 • Нанесување со прскање
 • Чистење на алатите со разредувач
 • Времето на сушење од нанесување на еден до друг слој: 16 ч
 • Работни услови 10-25 °C